Carmen Amaya va néixer el 2 de novembre de 1913 arran de mar, al Somorrostro de Barcelona. La seva vida, però, està envoltada de misteri i llegenda, com correspon a tots els mites.

Va començar a ballar de ben petita a les tavernes de Barcelona acompanyada del seu pare, el Chino. Balladora genial, dona de temperament, Carmen Amaya va tenir una vida intensa i apassionada, i va convertir-se una llegenda del flamenc. Després de voltar per Europa i Amèrica i ballar en els millors teatres, cabarets i sales de ball, retorna a casa convertida en un mite.

La bailaora buscava un lloc per recollir-se entre gira i gira i descansar i segons s’explica, Carmen Amaya s’enamora del mas d’en Pinc per una fotografia que li mostra el seu representant.
De seguida s’estableix una gran complicitat entre la balladora i Begur, participant de manera altruista en tot el que se li demanava.

El seu últim acte de generositat fou organitzar un ball al vell pati de la fàbrica Forgas per recaptar diners per il·luminar el castell de Begur, on hi varen acudir personalitats com Salvador Dalí i Gala o Madeleine Carroll.

Degut al seu fràgil estat de salut, patia insuficiència renal, emmalalteix i la pròpia artista demana que la traslladin a Begur, perquè vol morir a casa seva.

El 18 de novembre, el dia abans de la seva mort, l’Ajuntament l’anomena filla adoptiva de Begur i acorda donar el nom de “Passeig Carmen Amaya” el carrer que va de l’ermita de Sant Ramon fins al mas d’en Pinc. Carmen Amaya va morir el 19 de novembre a l matí al seu dormitori del mas d’en Pinc. Tal i com fou el seu desig fou enterrada a Begur acompanyada de tot el poble, família, admiradors, amics, autoritats i personalitats d’arreu.

Uns anys més tard, però, el seu vidu, Juan Antonio Agüero, farà traslladar les seves despulles a Santander. L’Ajuntament va comprar el mas d’en Pinc el 1965. Actualment al Mas d’en Pinc és un espai obert al públic amb una petita exposició-homenatge a la bailarora. La resta de l’edifici és ocupat per l’Àrea de Medi Ambient, la qual coordina 7 espais que actuen com a seu d’entitats dedicades a Medi Ambient, Territori i cultura.

Per a més informació: anar al telèfon mas d’en Pinc.

Open chat
TOURIST INFORMATION!
Hola! com el podem ajudar?
Online 10h -14h

¡Hola! ¿Cómo podemos ayudarle?
Salut! Comment pouvons vous aider?
Hello! How can we help you?